Bebeklik döneminde gelişim

0 2 yaş hangi dönem?

Bebeklik Dönemi ( 0-2 Yaş ) Bebeklik dönemi çocukların en hızlı büyüyüp, geliştikleri dönemdir.

Bebeklik dönemi özellikleri nelerdir?

1.Bebeklik Dönemi(0-2 yaş): Yeni doğan bebeğin gelişimi ilk yılda çok hızlı olur. Bu dönemin en önemli özelliği bebeğin yetişkine bağımlı olması ve o olmadan hayatını devam ettirememesidir. Bu dönemde bebeğin, beslenmesi, temizliği, uykusu kadar önemli olan bir husus da bebeğin şefkatle sevilmesidir.

Gelişme nedir örnekler?

Gelişim; Kişinin döllenmeden başlayarak bedensel, zihinsel, dil, duygusal ve sosyal yönden (büyüme, olgunlaşma ve öğrenmenin etkileşimiyle) son aşamasına ulaşıncaya kadar sürekli ilerleme kaydeden değişimidir. Örneğin; çocuk kas ve kemikleri yeterli olgunluğa erişip, tırmanmasını öğrendiğinde ağaca tırmanabilir.

Duyarlı dönem nedir?

Duyarlı / hassas dönem, bireyin belli olumlu ve olumsuz çevresel koşullara veya yaşantılara açık olduğunu ifade eder. Kritik dönem ise belli değişimlerin yaşanması / öğrenilmesi için var olan fırsatı ve kaçırıldığında, bunun telafisinin çok fazla mümkün olmadığını ifade eder.

Hangi dönemde soyut düşünme ve bilimsel sorgulama gelişir?

Soyut düşünme 12 yaştan sonra gelişen bir durumdur. Piaget, bilişsel gelişim kuramında gelişim dönemlerini 4 evreye ayırmıştır: Duyu-Motor Evresi (0-2 Yaş) İşlem Öncesi Dönem (2-7 Yaş): Bu dönem kendi içerisinde Sembolik Dönem (2-4 Yaş) ve Sezgisel Dönem (4-7 Yaş) olmak üzere ikiye ayrılır.

Latent dönem kaç yaş?

Oral dönem ( 0–1 yaş) Anal dönem ( 1-3 yaş) Fallik dönem ( 4-6 yaş) Latent (gizil) dönem ( 7-11 yaş)

Son çocukluk Dönemi Özellikleri Nelerdir?

Çocuk gelişimi, son çocukluk döneminde toplum kurallarını öğrenme, saygı duyma, saygın birey olma, sosyal ilişkileri geliştirme ve işbirliği yapmayı öğrenme şeklinde devam eder. Bu dönemde çocuklar, rekabet etmeyi, haklarını korumayı, sorumluluk sahibi olmayı da öğrenirler.