Geçici koruma kimlik belgesi geçerlilik süresi

Geçici koruma için başvuran Suriyelilere 30 gün süreli geçerliliği olan Ön Kayıt belgesi verilir. Kayıt işlemleri tamamlananlara Geçici Koruma Kimlik Belgesi düzenlenir.

Geçici koruma kimlik belgesi kaç yıl geçerli?

Mülteci, şartlı mülteci ve ikincil koruma statüsü verilenlere karar tarihinden itibaren, yabancı kimlik numarasını içeren üçer yıl süreli kimlik belgesi düzenlenir. 6458 sayılı YUKK'nun 85 ve 86 ıncı maddeleri hükümlerine göre yabancıların statüleri sona erene veya iptal edilene kadar üçer yıllık sürelerle yenilenir.

Geçici koruma statüsü ne zaman?

Geçici koruma nedir? Suriye'de meydana gelen olaylar nedeniyle 28 Nisan 2011 tarihinden itibaren Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşları ile Suriye'den gelen vatansız kişiler ve mülteciler Türk hükümeti tarafından geçici koruma kapsamına alınmaktadır.

Suriyeli geçici koruma kimlik belgesi ile çalışabilir mi?

Türkiye'de geçici koruma kimlik belgesi almış olan geçici korumadan faydalanacak Suriyeliler ve vatansızlar istedikleri ilde çalışabilecekler mi? Hayır, sadece geçici koruma kapsamında ikametlerine izin verilen illerde çalışabilecekler.

Geçici koruma kimlik kartı nasıl alınır?

Geçici koruma başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ilgili kayıt merkezlerine giderek ön kayıt yaptırmakla yükümlüdürler. Ön kayıt sırasında yetkili personel size çeşitli sorular sorarak ad, soyad, doğum yılı ve doğum yeri gibi temel bilgilerinizi alacaktır.

Geçici koruma ne demek?

Geçici Koruma statüsü YUKK'un 91'inci maddesine göre; kitlesel olarak Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına gelen ve uluslararası koruma talebi bireysel olarak değerlendirmeye alınamayan yabancıların uluslararası koruma ihtiyacının sağlanması için acil çözümler bulmak üzere geliştirilen korumayı ifade etmektedir.

Geçici koruma kimlik belgesi ile çalışabilir mi?

1. Geçici koruma sağlanan yabancılar, çalışma izni muafiyeti veya çalışma izni olmaksızın Türkiye'de çalışamaz veya çalıştırılamaz. … Geçici koruma sağlanan yabancılara verilen “çalışma izin belgesi” ile “çalışma izni muafiyetine ilişkin bilgi formu” ikamet izni yerine geçmez.

Geçici koruma statüsünü kim verir?

MADDE 15- (1) Bakanlar Kurulu, milli güvenliği, kamu düzenini, kamu güvenliğini veya kamu sağlığını tehdit edebilecek şartların oluşması durumunda, uygulanmakta olan geçici koruma tedbirlerinin sınırlandırılmasına ya da süreli veya süresiz durdurulmasına karar verebilir.