Patoloji okuyan ne olur

Patoloji teknikeri; ilgili hekimler tarafından laboratuvara gönderilen vücut sıvısı ve dokuların mikroskobik incelemelerini yapan, patoloji laboratuvarına gelen materyal örneklerini çalışan kişiye verilen mesleki unvandır.

Patoloji bitiren ne iş yapar?

Patoloji Teknikerliği Mezunu Ne İş Yapar? Patoloji teknikerliği yapan kişiler herhangi bir sağlık kuruluşunun laboratuvarında görev alabilirler. … Doktor tarafından laboratuvara gönderilen vücut sıvılarının incelenmesinde görev yapar. İstenen doku kesitlerini en doğru şekilde incelemesini yapar.

Patoloji ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Patoloji Teknikeri4.2504.690

Patoloji sonucu ne olabilir?

Patoloji raporu, patoloğun yaptığı inceleme sonucunda ulaştığı tanıyı belirtir. Hastalığın hangi aşamada olduğu yazılır. Bazı nedenlerden dolayı tanı koyulamamış ise raporda ek tetkikler, tekrar örnek alınması istenebilir.

Patoloji laboratuvar Teknikeri nedir maaşı?

Laboratuvar Teknikeri maaşı ortalama aylık 7626,5 _TL'dir. En düşük Laboratuvar Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11000 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Laboratuvar Teknikeri iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Patoloji Uzmanı kaç yıllık?

Geçerli mevzuata göre, patoloji uzmanlık eğitiminin süresi 4 yıldır.

Patoloji teknikeri nasıl uzman olur?

patoloji konusunda uzmanlaşmak isteyenler, tıp fakültesinde mezun olduktan sonra isteğe bağlı girilen uzmanlık sınavında patoloji asistanlığına yerleşip orayı bitirirse uzman patolog doktor olur. ya da üniversitelerde sağlık hizmetleri meslek yüksek okulunda 2 yıl okuduktan sonra ''patoloji teknikeri'' olarak çalışmaya …

Patoloji bölümleri nelerdir?

Tıbbî patolojinin alt dalları

  • Cerrahi patoloji. Baş Boyun Patolojisi. Oral Patoloji. Kemik ve yumuşak doku patolojisi. Dermatopatoloji. Endokrin Patoloji. …
  • Sitopatoloji (Yan dal olan lisanslanabilmektedir)
  • Nöropatoloji.
  • Nefropatoloji.
  • Hematopatoloji.
  • Adli patoloji (Forensik Patoloji)
  • Kardiyovasküler patoloji.
  • Moleküler Patoloji.